Додатковий заробіток обернувся для чотирьох буковинців втратою майже 350 тисяч гривень

До співробітників поліції Чернівецької області звернулися четверо краян із повідомленнями про те, що невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи їхніми грошима.

У всіх випадках схема шахрайства була однакова. Потерпілі в мережі Інтернет побачили оголошення про можливий додатковий заробіток та під час переписки з нібито «роботодавцями» дізнавалися про умови роботи, яка вимагала інвестицій. Буковинці, довірившись незнайомцям, власноруч перераховували кошти на невідомі рахунки.

Таким чином аферистам вдалося виманити у 25-річного чернівчанина майже 92 тисячі гривень, у 33-річної жительки обласного центру понад 103 тисячі гривень, у 32-річної жительки міста Новоселиця 69 тисяч гривень, а у 32-річної жительки села Лукавці 85 тисяч гривень.   

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та проводять оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.

Поліція Буковини рекомендує, щоб не потрапити у схожу ситуацію, варто бути пильними. Не довіряйте випадковим людям та сумнівним оголошенням на різних сайтах. У жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі рахунки та не розголошуйте дані своїх банківських карток стороннім особам. При пошуку роботи надавайте перевагу вакансіям з офіційним працевлаштуванням.

Джерело:Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata