На Буковині затримали чоловіка, який вчинив наругу над могилою військовослужбовця

На Вижниччині поліцейські встановили чоловіка, причетного до наруги над могилою військовослужбовця.

Під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили публікацію про пошкодження таблички на могилі загиблого воїна у Вижницькій громаді. За вказаним фактом співробітники поліції проводять досудове розслідування.

Для з’ясування обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група Вижницького районного відділу поліції. Правоохоронці з’ясували, що невідома особа розбила табличку на могилі загиблого воїна, вкрала державний прапор України й портрет військовослужбовця.

на вижниччині поліцейські встановили чоловіка, причетного до наруги над могилою військовослужбовця

Поліцейські провели першочергові оперативні заходи та встановили особу порушника. Ним виявився 38-річний місцевий житель. Під час огляду місця проживання буковинця, правоохоронці виявили та вилучили речові докази його протиправної діяльності, зокрема державний стяг.

Слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України та готують клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює Вижницька окружна прокуратура. Досудове розслідування триває.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata