На Буковині двоє водіїв напідпитку пропонували поліцейським хабар, щоб уникнути відповідальності

Щоб уникнути адміністративної відповідальності за водіння транспортними засобами у стані алкогольного спʼяніння, жителі Чернівецького та Вижницького районів пропонували працівникам поліції гроші. За спробу підкупу службових осіб передбачене покарання до чотирьох років позбавлення волі.

Учора, 12 січня, патрулюючи територію обслуговування, співробітники групи реагування відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль «Renault Trafic», яким керував 42-річний житель села Буківка.

на буковині поліцейські задокументували два факти надання неправомірної вигоди службовим особам

Під час спілкування поліцейські помітили у водія явні ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти тест на освідування. Однак буковинець відмовився проходити освідування на алкотестері та за непритягнення його до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду.

Правоохоронці відмовилися від грошей і попередили буковинця про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії.

Проігнорувавши застереження поліцейських, зловмисник поклав кошти до службового автомобіля. Правоохоронці зафіксували кримінальне правопорушення та викликали на місце події слідчо-оперативну групу цього ж відділення поліції, яка задокументувала протиправні дії чоловіка. 

Ще одне аналогічне кримінальне правопорушення задокументували співробітники Вижницького районного відділу поліції в селі Мілієве. Уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом «ВАЗ» у нетверезому стані намагався 63-річний житель села Банилів. 

Співробітники груп реагування Вижницького райвідділу поліції та відділення поліції №4 (м. Герца) ЧРУП склали на кермувальників адміністративні протоколи за частиною 1 статті 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також слідчі поліції внесли відомості про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування тривають.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata