Дві буковинки потрапили у шахрайську пастку під час отримання «соціальної допомоги»

Дві буковинки потрапили у шахрайську пастку під час отримання «соціальної допомоги»: поліцейські проводять розслідування.

Аферисти розповсюджують повідомлення у соціальних мережах, месенджерах про можливість отримання додаткової грошової допомоги. Громадяни, не перевіривши достовірність інформації, власноруч допомагають шахраям привласнити їхні кошти.

20 лютого до відділення № 5 (Глибока) Чернівецького райуправління поліції звернулася 46-річна жителька села Просіка. Заявниця розповіла, що їй надійшло повідомлення у месенджері про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла за посиланням, ввела реквізити своєї банківської картки. Після чого отримала сповіщення про перерахування 16 тисяч гривень на невідомий рахунок, в якості оплати за послуги.

За такою ж схемою аферисти ошукали 63-річну жительку міста Сокиряни. Буковинка розповіла співробітникам відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП, що у соціальній мережі побачила оголошення про можливість отримання фінансової допомоги. Жінка перейшла за посиланням та вказала конфіденційну інформацію, яка стосується її банківського рахунку. В подальшому з її картки зникло 2500 гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням довіряти інформації про соціальні виплати тільки з офіційних сайтів установ і організацій.

Закликаємо: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями та в жодному випадку не вводьте вашу конфіденційну інформацію, що стосується ваших банківських рахунків.

 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata