Ситуація складна. Чернівціводоканал повідомив, коли буде вода

Водоканал звернувся до чернівчан з роз’ясненням ситуації щодо аварії на водогоні:

-Не усі мають водопостачання від прутського водозабору, хоча три насосні станції від нього працюють у стандартному режимі.

Згідно з запланованим режимом роботи, дністровську воду почали подавати в мережі міста з половини сьомої ранку. Ще раз: МЕРЕЖІ ЗАПОВНЮЮТЬСЯ ПОСТУПОВО! Ніхто не їздить вздовж будинків і не відкручує персональні засувки, вода з’являється в районах, вулицях і будинках. “Мені не подали воду” – це неправильне розуміння ситуації. Попередження про відключення були за кілька днів, кожен мав можливість зробити власний запас води заздалегідь.

 

Аварійні роботи “в полі” тривають. Проблема в тому, що тріщина знаходиться в самому низу труби. Вчора перша половина дня пішла на те, щоб осушити місце аварії, докопатись до труби (глибина 1,5 метра), розкопати саму трубу (діаметр – 1 метр) та зробити місце для роботи зварювальників (ще метр-півтора). Також були зроблені тимчасові канали для водовідведення – траншеї протяжністю кілька десятків метрів. 

 

Якби тріщина була зверху чи збоку, її б давно заварили без необхідності осушувати всю трубу. Але аварія знизу, і зварювальні роботи неможливо проводити в мокрому середовищі. Відучора, всю ніч і станом на ранок воду з труби відкачують помпами та зливають через тріщину, але поки що на дні її все ще лишається сантиметрів 15.

 

Як тільки стане можливим проводити зварювальні роботи, їх розпочнуть.

 

Фотозвіт по вчорашнім роботам ми публікували вчора ввечері, фото нижче – з чого воно все починалось і в якому стані було вночі. Вже добу там працюють наші співробітники, їм підвозять тепле харчування і усе необхідне для продовження робіт.

peredplata