Хотіла орендувати квартиру у Чернівцях, натомість втратила майже 20 тисяч гривень

Буковинські поліцейські застерігають громадян бути обачними під час оренди квартири
 

Жителька Чернівців віддала понад 19 тисяч гривень як передоплату псевдорієлтору. У результаті залишилася без грошей та помешкання. За фактом незаконного заволодіння коштами чернівчанки шахрайським шляхом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження.

До поліції звернулася 21-річна жителька міста Чернівці, яка стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла поліцейським, що на одному сайті побачила оголошення про здачу квартири в оренду в обласному центрі. Чернівчанка зв’язалася з нібито «рієлтором», який попросив оплатити завдаток за помешкання в розмірі 19200 гривень, щоб випередити інших зацікавлених осіб. Дівчина перерахувала вказану суму на невідомий рахунок, після чого зв’язок псевдорієлтором обірвався, а оголошення видалили із сайту.

Дізнавачі поліції Чернівецького РУП за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці радять, аби не стати жертвою аферистів під час пошуків житла, дотримуватися наступних правил:

– наполягайте на особистій зустрічі з власниками чи розпорядниками помешкання;

– вимагайте від орендодавця оригінали документів (паспорт, свідоцтво про право власності на квартиру або витяг з Реєстру майнових прав на нерухоме майно), ретельно перевіряйте інформацію у відповідних джерелах;

– огляньте помешкання, яке плануєте винайняти, та поспілкуйтеся з сусідами;

– мова про передплату може йти лише після оформлення завіреного договору оренди.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata