На Буковині чоловік заплатив шахраям 520 тисяч гривень за віртуальне авто

Аферисти, під приводом продажу автомобіля, ошукали жителя Вижниччини на суму 520 тисяч гривень: поліцейські проводять досудове розслідування.
 

Учора до відділення № 1 (Путила) Вижницького райвідділу поліції звернувся буковинець з повідомленням, що його ошукав недобросовісний брокер. Співробітники поліції вкотре застерігають громадян від шахрайських схем під час покупок товарів в інтернеті.

51-річний житель села Бісків розповів поліцейським, що в інтернеті побачив оголошення про продаж автомобілів з-за кордону. Чоловік залишив заявку на сайті, після чого з ним зв’язався менеджер, який розповів умови покупки та доставки бажаної автівки.

Увійшовши в довіру до буковинця, невідомий наполіг на оплаті брокерських послуг та на оформленні документів для транспортування автомобіля. Чоловік довірився незнайомцю та загалом перерахував на невідомі рахунки 520 тисяч гривень. Однак, після переказу коштів зв’язок з псевдопродавцем обірвався.

Слідчі поліції за вказаним фактом незаконного заволодіння коштами шахрайським шляхом розпочали кримінальне провадження, передбачене ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують, що під час здійснення покупок в мережі Інтернет надавайте перевагу післяплаті. Не варто спокушатися на дешевшу ціну, адже саме так шахраї найчастіше шукають своїх жертв.

Не здійснюйте платіжних операції за вказівками невідомих. Якщо є можливість, краще зустріньтеся з продавцем, обговоріть умови купівлі-продажу та оформіть відповідні документи, а краще звертайтеся до перевірених автофірм.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata