Глава МВС: Встановлюємо, де підозрюваний у вбивстві Фаріон міг навчатися володінню зброєю

Слідство встановлює, де саме підозрюваний у вбивстві народної депутатки України 6-го скликання від Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, ексвикладачки університету Львівська політехніка Ірини Фаріон міг навчитися володінню зброєю, попередньо, він вчинив злочин із переробленого стартового пістолета.

“Попри молодий вік підозрюваного, він добре обізнаний, ретельно готувався… Ми бачимо в його телефоні, на які сайти він заходив, що читав, як готувався”, – сказав на брифінгу у Львові в п’ятницю голова Національної поліції Іван Вигівський.

За його словами, у телефоні підозрюваного також є прізвища інших політиків, є депутати. “Після повернення до м. Дніпра він шукав, хто його може цікавити”, – додав Вигівський.

“На думку слідства, вбивство було скоєно з переробленого пістолета”, – повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, пояснивши, що серед запитів у телефоні підозрюваного є перероблена зброя.

Глава МВС повідомив: “Ми встановлюємо місце, де він міг гіпотетично навчатися стрілецької справи”.

Вигівський уточнив, що стартовий пістолет підозрюваний почав шукати ще в травні.

“На місці злочину було знайдено кулю 9х18, гільза спортивна. Вона наразі перебуває на експертизі…. Куля специфічна, не бойова”, – розповів Клименко.

За його словами, слідство встановлює, де ця куля була куплена. “Можливо, на чорному ринку”, – додав Клименко.

Відповідаючи на запитання про те, де підозрюваний брав гроші для оренди трьох квартир і ведення спостереження за Фаріон, міністр сказав: “Із листувань ми приблизно розуміємо, звідки вони (кошти) надходили. Скажемо, напевно, через кілька місяців, як слідство буде йти”.

За словами Клименка, підозрюваний приховував від батьків свій спосіб життя і наміри. “Мама веде звичайний спосіб життя, працює в одному з навчальних закладів”, – розповів міністр.

Відповідаючи на запитання про те, чи були у підозрюваного спільники, очільник МВС зазначив, що цю інформацію перевіряють спільно з СБУ.

Слідство також наразі не уточнює, чи був злочин замовним. Відповідаючи на запитання про те, чи є підозрюваний тільки виконавцем злочину, заступник генерального прокурора Антон Войтенко сказав: “Ця версія відпрацьовується. Наразі дати відповідь на це питання неможливо”.

Джерело: Інтерфакс

peredplata