П\’ять новин, які ви могли проспати

П'ять новин, які ви могли проспати Очікування суду над Кернесом, загроза зникнення кримськотатарських ЗМІ, можливість співпраці ЄС та РФ – ось головні події ночі.

П\’ять новин, які ви могли проспати:

1. У вівторок, 31 березня, відбудеться підготовче засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса. За його словами, засідання розпочнеться о 10:30 в Дзержинському райсуді Харкова. Справу Кернеса буде розглядати суддя Задорожний.

2. Кримськотатарським ЗМІ загрожує зникнення. Всі, за винятком одного, незалежні кримськотатарські засоби масової інформації, в тому числі дитячі, будуть закриті опівночі 1 квітня після закінчення терміну перереєстрації згідно з російським законодавством. Про це заявила правозахисна організація Amnesty International.

3. \”Газпром\” неочікувано попросив у російського уряду знижки на газ для України. Про це повідомив голова правління російської газової компанії Олексій Міллер. Нагадаємо, що термін знижки на російський газ Україні закінчується у вівторок, 31 березня.

4. Меркель пояснила, при яких умовах Євросоюз буде співпрацювати з Росієюю. Мовляв, бажання працювати з Росією в Євросоюзу є, але тільки на принципі недоторканності кордонів, невтручання у суверенітет інших країн і поваги прав людини.

5. Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу про наругу над місцями поховання померлих і реабілітацію нацизму на території України. У слідства нібото є факти, які свідчать про знищення і оскверненні невстановленими особами на території України пам\’ятників, присвячених боротьбі радянських воїнів з фашизом.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/politika/p-yat-novin-yaki-mi-mogli-prospati-418611.html

peredplata