В Одесі стався вибух на залізничному мосту

В Одесі стався вибух на залізничному мостуБлизько півночі 13 травня в Одесі на залізничному мосту на вулиці Маловського пролунав вибух. Жертв і постраждалих немає.

Як повідомляє управління МВС на Одеській залізниці, вибуховий пристрій здетонував просто на колії, внаслідок чого пошкоджені залізничні шляхи та утворилася воронка діаметром та глибиною приблизно 1 метр. Правоохоронці перевіряють обставини вибуху.

Одними з перших на підірваному мосту опинилися активісти одеського «Правого сектору», які регулярно патрулюють місто для забезпечення правопорядку. Про це повідомила речниця організації Варвара Чорноіваненко. Вона заявила, що вибух стався за кілька хвилин до того, як там мав проїхати потяг. Проте машиністові вдалося повідомити про небезпеку.

«Один із наших бійців, 18-річний хлопець із «Правого сектору», вискочив з ліхтариком на залізничні колії просто перед потягом і зупинив його», – написала Черноіваненко у Facebook.

12 травня одеським вибухотехнікам вдалося попередити ще один вибух. Як повідомляють в управлінні МВС в Одеській області, у промисловому районі міста біля одного з заводів робітники, які ремонтували газову магістраль, виявили підозрілий об’єкт на естакаді трубопроводу. Цей предмет виявився саморобним безоболонковим вибуховим пристроєм з годинниковим механізмом. Вибухівка була знешкоджена та відправлена на експертизу.

Також у ніч на 12 травня у соціальних мережах одесити масово скаржилися на гучні, характерні для вибуху звуки. Проте міліція, перевіривши зазначені у скаргах вулиці, тоді спростувала факт вибуху.

З 2 до 10 травня одеські правоохоронці працювали в посиленому режимі. Більше тисячі міліціонерів з різних регіонів України приїхали до Одеси та стежили за правопорядком протягом цього періоду. Такі заходи безпеки були вжиті через роковини трагічних подій 2 травня та святкування Дня перемоги. Обидві пам’ятні дати пройшли в Одесі мирно.

джерело

peredplata