В УКРАЇНІ ВІДБУВАЄТЬСЯ РЕКОРДНЕ нашестя змій

В УКРАЇНІ ВІДБУВАЄТЬСЯ РЕКОРДНЕ нашестя змійНинішнього літа в Україні спостерігається рекордне нашестя змій. Причиною цьому стала тепла зима ірізке скорочення в сільських кооперативах цькування гризунів, які служать їжею для плазунів.

Про це в інтерв\’ю журналісту Інтернет-агентства «Istochnik.info» повідомив Віктор Сердюк, головаВсеукраїнської Ради захисту прав пацієнтів.

«На прохання медиків нашої громадської організації донорські структури закупили в Польщі сто вакцин від укусів отруйних гадюк для постраждалих людей у Києві та Київській області », – підкресливВіктор Сердюк.

Як стало відомо редакції «Istochnik.info», ще стільки ж вакцин будуть розподілені для використання за медичним установам в інших областях України.У Міністерстві охорони здоров\’я України виданню розповіли, що чиновники постійно відстежують ситуацію з укусами людей отруйними зміями і тримають її на контролі. Вже зафіксовані десяткивипадків нападів гадюк на людей в Житомирській області, на Львівщині, на Прикарпатті та Закарпатті, на курортах Приазов\’я в Запорізькій області, Івано-Франківському районі, в Херсонській та Хмельницькій областях.

Серед постраждалих, які були госпіталізовані в клініки, є і діти.

У той же час, Борис Шейман, головний токсиколог МОЗ впевнений, що укуси гадюк при наявності кваліфікованої медичної допомоги в перші години небезпеки для життя людини не представляють. За даними офіційної статистики, за 15 років жодного випадку, пов\’язаного з укусом степової гадюки,який би завершився смертельним результатом не зафіксовано.

Але, в той же час, можуть бути жертви,які офіційно не зафіксовані.

«З 13 видів гадюк, які мешкають в Україні, отруйними є п\’ять видів. Головне, помітивши змію,не робити різких рухів і постійно перебувати до неї обличчям. У випадку, якщо гадюка все-таки на васнапала, ви повинні вміти правильно накласти джгут і відсмоктати з ранки отруту, після чого терміново звернутися долікарям в місцеву лікарню », – зауважив головний токсиколог МОЗ.

peredplata