У Москві вбили лідера \”Оплоту\” Жиліна

У Москві вбили лідера "Оплоту" ЖилінаПід час перестрілки в ресторані елітного селища Горки-2 в Підмосков\’ї був вбитий Євген Жилін, – очільник терористичної організації \”Оплот\”, що була створена в Україні у 2010 році
Про це повідомляє \”Интерфакс-Россия\” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

\”Сьогодні ввечері в ресторані \”Ветерок\”, розташованому в селищі \”Горки-2\” на Рубльово-Успенському шосе в Підмосков\’ї, невідомий злочинець зробив декілька пострілів з пістолета в двох відвідувачів, після чого зник\”, – повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, від отриманих ран помер 40-річний засновник терористичного руху \”Громадський оплот\” Євген Жилін.

За попередніми даними, вбивця чекав на своїх жертв за столиком в ресторані і відкрив вогонь, як тільки ті зайшли в заклад. Після вбивства він зник на автомобілі з водієм за кермом. Автівка чекала його біля ресторану.

На місці події працює слідчо-оперативна група.

Угруповання \”Оплот\”, створене колишнім співробітником УБОЗ Євгеном Жиліним в 2010 році, брало участь в антимайдані, зіткненнях з учасниками Майдану в лютому 2014 року на боці Беркута, в квітні того ж року брало участь у захопленні адміністративних будівель в Донецьку, а потім в боях проти військовослужбовців ЗСУ.
У лютому Печерський районний суд Києва заочно заарештував Жиліна. Він підозрювався в незаконному викраденні людей, фінансуванні тероризму, пограбуванні, погрозах вбивства.

peredplata