Поліція знайшла викрадений стародрук “Апостол” Івана Федорова — його хотіли продати за 2,5 млн грн

Поліція знайшла викрадений стародрук “Апостол” Івана Федорова — його хотіли продати за 2,5 млн грнСпівробітники Національної поліції України знайшли стародрук “Апостол”, який у травні 2016 року був викрадений з Національної бібліотеки ім. В.Вернадського у Києві, повідомляє \”Релігія в Україні\” з посиланням на УНН.

“Знайшли (\”Апостол“ — ред.). Відбулася спільна операція департаменту карного розшуку і департаменту розвідки Національної поліції (з затримання зловмисників — ред.)”, — повідомили у Нацполіції.

Про подробиці операції у відомстві поки що не уточнили.

“Серед затриманих був продавець. Сума, за яку він погодився продати книжку, становить 2,5 млн грн. Інші особи, які перебували з ним у ресторані, встановлюються”, — сказав співрозмовник агентства УНН.

Стародрук “Апостол” Івана Федорова, надрукований в 1574 році, зник 10 травня 2016 року з Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського.

Минулого року такий стародрук та подібні книги було вкрадено зі старообрядницької церкви села Біла Криниця Глибоцького району на Буковині. Ці стародруки досі не знайшли

peredplata