Перший день безвізу! Кордон з ЄС сьогодні перетнуло понад 52 000 українців.

Перший день безвізу! Кордон з ЄС сьогодні перетнуло понад 52 000 українців.Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Як і очікувалось, левова частка припала на Польщу. Це і автотранспортні засоби, залізничне сполучення: Київ – Перемишель… Перший день показав, що одного рейсу на день недостатньо. Отже, будемо вірити, що на цьому напрямку транспортна, готельна, ресторанна інфрасртура (так звана HoReCa) буде розвиватись і тут появляться серйозні інвестори.З 15-го липня стартує залізничне сполучення: Ковель – Холм (Chełm, Люблінське воєводство), а з 1-го серпня почне курсувати потяг \”Київ – Краків\”.
Інший цікавий напрямок озвучив керівник Укрзалізниці Войцех Бальчун – це маршрут: Львів – івано-Франківськ – Чернівці – Сучава – Констанца – Варна. А це також пожвавить розвиток інфраструктури в секторі транспорту та сприятиме розвитку в HoReCa – готельно-туристичному, ресторанному бізнесі.
І \”черешенькою на торті\” має стати безпересадочне залізничне сполучення Київ – Відень. Воно буде відкрите наприкінці цього року.
Так, погоджуюсь, для багатьох такі поїздки будуть не по кишені. Але давайте поглянемо на це з іншого боку. Розвиток транспорту та інфраструктури на західному напрямку сприятиме інвестиціям у неї з боку західних партнерів. А за цим постають перспективи розвитку закордонного туризму в Україні, а там цілий ланцюг малого й середнього бізнесу.
Безвіз – це перший крок на шляху повернення України в Європу. Я вірю, що врешті-решт наша держава посяде достойне місце в європейській сім\’ї.

peredplata