Жовтневий палац – пастка для протестувальників?

Жовтневий палац - пастка для протестувальників?Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Бог милував, обійшлось без кровопролиття. Але слід сказати, що провокація була підготовлена професійно. Мало хто з присутніх зрозумів відразу – хто й чого закликав натовп іти до Жовтневого палацу. По ходу з\’ясувалось – Жовтневий палац мав би послужити, як і у 2013 році для революціонерів, Штабом визволення. Проте ніхто не попередив лідерів сьогоднішнього віче, що у Жовтневому палаці сьогодні проводиться аж дві музичні вистави і ні про яку оренду площі в палаці не може бути й мови. Однак люди прийшли до палацу, де їх зустрів озброєний до зубів спецназ у великій кількості. Чатували на протестуючих, як мисливці на дичину. В хід пішли кийки, газ, шумові гранати. Дякувати Господу, що обійшлось без серйозних ушкоджень і крові. Лідери ходи, зорієнтувавшись у ситуації, негайно скомандували натовпу відійти від палацу і повели людей до ВР.
Однак сьогоднішній випадок для організаторів акцій має слугувати добрим уроком на майбутнє. Ворог не спить! Якби не миттєва реакція Міхеіла Саакашвілі – пролилася б немала кров і на майбутніх мирних акціях можна було б ставити масний хрест.
Тепер керівництво Руху нових сил, активісти повинні провести ретельне розслідування – як так сталося, що десятки тисяч людей сьогодні могли потрапити в криваву пастку з десятками, а то і сотнями жертв?
Сподіваюся, що дуже скоро ми знатимемо усі подробиці щодо спланованої провокації, іх авторів і виконавців. Не в загальному, а знатимемо конкретних дійових осіб.

peredplata