СБУ взялася за керівництво Дніпроазоту

Служба безпеки перевіряє дії службових осіб, які можуть призвести до штучного створення передумов для виникнення надзвичайної ситуації.

Служба безпеки України почала перевірку дій посадових осіб підприємства Дніпроазот, які привели до створення дефіциту рідкого хлору в країні. Про це повідомляє прес-центру СБУ.

“Службою безпеки України розпочато перевірку дій посадових осіб ПАТ Дніпроазот, які призвели до створення дефіциту рідкого хлору – основного реагенту для безперебійного забезпечення населення питною водою. Що створило передумови до порушення нормального функціонування об’єктів життєзабезпечення населення і небезпеку для здоров’я людей”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з 15 червня адміністрацією Дніпроазоту в порушення договірних зобов’язань і без завчасного попередження припинено виробництво і відвантаження рідкого хлору водопостачальних підприємств України, що унеможливлює знезараження питної води, створює загрозу виникнення масових отруєнь або поширення епідемій. Одночасно Службою перевіряється обґрунтованість збільшення в кілька разів вартості реагенту на шляху від виробника до кінцевого споживача.

За результатами перевірки слідчі СБУ обіцяють прийняти рішення про кваліфікацію за Кримінальним кодексом дій осіб, причетних “до штучного створення передумов до виникнення надзвичайної ситуації”.

Напередодні Антимонопольний комітет визнав зупинку виробництва Дніпроазоту незаконною, а скаргу на занижені ціни на хлор безпідставною.

Раніше віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій повідомила, що Дніпроазот готується через три дні повністю запустити виробництво хлору. Тим часом, в Україну почали завозити хлор з Румунії.
Джерело: Корреспондент.net

peredplata