Управління Держпраці розслідує нещасний випадок зі смертельним наслідком

Управлінням Держпраці у Чернівецькій області створено комісію зі спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком,  що мав місце у ДП «Берегометське лісомисливське господарство» Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства:  загинув  тракторист трелювального трактора  1966 року народження .

За попередніми обставинами, водій рухався трелювальним трактором ТДТ – 55 волоком лісової ділянки. Під час руху трактор перекинувся  у бік схилу гори, унаслідок чого водія викинуло з кабіни. У результаті падіння працівник підприємства отримав травми несумісні з життям.

Комісія Управління Держпраці у Чернівецькій області розпочала з’ясовувати остаточні обставини та технічні причини настання нещасного випадку зі смертельним наслідком.

Довідково: за сім місяців 2018 року на підприємствах, в установах, організаціях Чернівецької області зареєстровано 21 нещасний випадок, три із яких – зі смертельним наслідком.

Нещасні випадки зі смертельним наслідком мали місце  на підприємствах автомобільного транспорту, машинобудування,  будівництва та промисловості будматеріалів.

У секторі розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму  Управління Держпраці повідомляють: у 2018 році збільшення кількості нещасних випадків зареєстровано у таких економічних галузях:  будівництві, машинобудуванні, на підприємствах пошти та зв’язку , інших видах транспорту, харчовій промисловості, легкій, текстильній промисловості та пошитті одягу, виробництві деревини та виробів з деревини.

Водночас зменшення нещасних випадків відбулося в енергетиці, на автодорожньому транспорті, сільському господарстві, соціально-культурній сфері.

peredplata