СПРОБА ЗАМАХУ НА ВАРФОЛОМЕЯ: ЩО ПРИВЕЗЛИ З СОБОЮ ФСБШНИКИ?

Як відомо, щойно закінчився візит начальника головного управління московського патріархату ФСБ РФ Гундяєва до престолу Вселенського патріарха Варфаломея. Це була остання спроба зупинити Владику від видачі Україні Томосу на автокефалію.

На зустріч Гундяєв прибув не саме, а в складі делегації РПЦ, хоча такий натовп і не передбачає відвертих розмов, формат був саме такий. Схоже, що відверті і довірчі бесіди не входили в плани Гундяєва, але виявилося, що разом з російським главпопом, в делегацію входило якесь число співробітників федеральної служби охорони. Здавалося б, бодігарди повинні залишатися за дверима, оскільки події відбувалися не в борделі або шинку, а в резиденції Вселенського патріарха. Схоже, на це взагалі ніхто не звернув уваги.

Але охоронці не тільки охороняли, але вони чомусь і роздавали напої. На відео відображено момент, коли один зі співробітників ФСО роздає напої на підносі. Першим він запропонував напої Гундяєву і саме тут і сталася катастрофа. Він подав і Гундяєв потягнувся за склянкою, але як видно – не за тією склянкою, оскільки в момент, коли той заніс руку над підносом і вибрав стакан, зліва і знизу кадру з’явилася рука, яка перенаправила руку Гундяєва до іншої склянки.

У цей момент хотілося вщипнути себе, щоб зрозуміти, це саме те, що відбувається? Мимоволі почулися слова Леліка з х / ф “Діамантова рука”: “Ідіот! Дітям морозиво, а його бабі – квіти!”. Коротше кажучи, Гундяєв мало не взяв не той стакан. Очевидно, що він був призначений для Варфоломея, якому потім і запропонували напої. Але схоже на те, що він все зрозумів і жестом показав, щоб діяч проходив повз.

Тепер ми навряд чи дізнаємося, що було в тій склянці, яку не взяв Гундяєв, але що б там не було, воно було призначене Варфоломею. І цілком можливо, що полоній знову був отриманий на закритому підприємстві десь на Уралі, щоб пригостити ним когось неугодного. Загалом, таке робилося вже не раз, і дивного тут нічого немає, бо це – так по-путінськи. А тест тут полягає в тому, що два безглуздих ФСОшніка, під камерами розіграли спектакль, який ніяк інакше, окрім як спробою замаху на Варфоломія, назвати не можна. Один – неправильно підніс напої, а другий забрав руку Гундяєва на очах Владики і всього залу, а найгірше – під численними камерами.

Такі провали не пробачаються, і якщо Путін посилав бригади на ліквідацію Літвтіненка і Скрипаля за кордон, то на батьківщині він повинен укласти в крематорій всю ту делегацію, від двох безглуздих охоронців до Гундяєва, оскільки такого ганебного і добре задокументованого провалу ні РПУ, ні сама РФ ще не знали.

Тож не дивно, що Варфоломій почав великий Собор відразу після закінчення “переговорів” з Гундяєвим, в результаті чого, третього вересня і буде прийнято рішення по Томосу для України. Можна тільки уявити, з яким посилом там буде працювати Вселенський патріарх і яке рішення буде прийнято.

peredplata