Смертельне ДТП у Чернівцях за участі патрульного автомобіля. Коментар начальника патрульної поліції

“Шановні колеги, друзі.
З прикрістю вимушений підтвердити Факт ДТП за участю патрульного автомобіля …
На момент автопригоди екіпаж здійснював патрулювання вулиці Руської. Рухаючись з УВІМКНЕНИМ проблисковим маячком синього кольору, поліцейський допустив наїзд на 28-річного жителя Герцаївського району, котрий раптово вибіг на проїжджу частину дороги ДО пішохідного ПЕРЕХОДУ!
Внаслідок отриманих травм пішохід загинув на місці автопригоди.
За фактом дорожньо-транспортної пригоди Прокуратура Чернівецької області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Однак, ще хочу спростувати декілька фактів:

1. Жоден патрульний з місця події не тікав!!!
Факт! Особисто був на місці пригоди, як і керівництво ГУНП, прокуратури області та міста!
Саме тому опираюся в своїх словах на реальні факти, а не вигадки із соціальних мереж!

2. Після ДТП – водій службового авто та його напарник отримали від прокурора направлення і проходили освідчення на стан сп’яніння, як того вимагає процедура відповідно до закону – результат – ТВЕРЕЗІ, обидва !
Що задокументовано належним чином і немає жодних сумнівів прозорості і об’єктивності цього факту!

3. Після проходження освідування, учасники ДТП були доставлені на допит до обласної прокуратури, до завершення якого весь час перебували на місці.
Тому факт втечі і подальші вигадки – лише вигадки!

4. На вулиці Руській на момент проведення слідчих дій було повністю обмежено рух, забезпечено охорону місця події і доказів, протокольно було вилучено всі деталі і відеореєстратор з автомобіля , як речовий доказ. Нічого не зникло, всі докази були збережені і передані слідству, це ще один ФАКТ!

5. В присутності свідків, під запис відеокамер протокольно було зроблено всі заміри та виміри, що потім в законному порядку долучено до матеріалів справи. Тому місце зіткнення і наявність уламків ДО ПІШОХОДНОГО ПЕРЕХОДУ було задокументовано в законному порядку!

6. Прошу не піддаватися істерії, а навпаки в разі наявності будь-якої інформації – надати її до слідчих підрозділів, з метою повного і всебічного вивчення матеріалів.

Встановлено відео камер зовнішнього спостереження, контакти всіх свідків!
Поліція прозора і об’єктивна!
Відеофіксація ведеться одразу після зіткнення, також ведеться фіксація НАДАННЯ ПЕРВИННОЇ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОГИ саме ЕКІПАЖЕМ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ, а саме реанімаційних заходів та викликано екіпаж швидкої допомоги.

На даний момент визначено процесуальних керівників і підсудність, внесено відомості в ЄРДР І призначаються всі необхідні експертизи.
Всіма працівниками правоохоронних органів вживаються заходи для встановлення об’єктивної істини !
Закликаю до терпіння і співчуття рідним та близьким – не популяризувати подію, а виявити повагу і розділити жалобу по втраті молодого життя.
Розслідування ситуації та встановлення всіх фактів взято на контроль керівництвом Національної поліції та Департаменту патрульної поліції .
Патрульна поліція Чернівецької області
Патрульна поліція України
Національна поліція України”

peredplata