На Буковині впродовж доби сталося 3 пожежі, на одній із них травмувалася буковинка

Уранці 3 жовтня Службу порятунку повідомили про пожежу легкового автомобіля на вул. Калинівській у місті Чернівці. На місце події було направлено вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини № 3 міста Чернівці. За попередньою інформацією, у моторному відсіку авто сталося коротке замкнення електромережі. Помітивши дим з-під капота, водій зупинився та вийшов із машини. Використовуючи вогнегасники, водій авто та інші очевидці події зуміли ліквідувати пожежу до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Вогонь пошкодив двигун та капот легковика.

Також у Чернівцях на вул. Дзержика сталася пожежа у господарській будівлі. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем власниці. Напередодні жінка спалювала гілля поблизу будівлі й залишила багаття без нагляду. Поривами вітру полум’я перекинулося на дерев’яну споруду і спричинило пожежу. На момент приїзду рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 1 міста Чернівці вогонь вже охопив всю площу будівлі. Фахівці Служби порятунку ліквідували пожежу на площі 80 кв.м, не допустивши поширення полум’я на розташований поруч житловий будинок. Внаслідок пожежі згоріла господарська будівля.

Увечері у селі Романківці Сокирянського району виникла пожежа у житловому будинку. Власниця проводила господарські роботи – хотіла пофарбувати підмурок будинку. Жінка розвела фарбу зі смолою, поставила цю суміш розігрівати на плиту й, переплутавши ємності, долила до гарячої смоли та фарби бензину. У приміщенні стався хлопок, від якого закоптилися речі, що були розміщенні поблизу плити, а також травмувалася власниця. Оскільки площа пожежі була незначною, пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися. 57-річну жінку із термічними опіками обличчя та кінцівок обох рук госпіталізували в хірургічне відділення Сокирянської центральної районної лікарні.

 

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata