Зниклих на Буковині дітей поліція шукатиме разом з абонентами «Київстар»

Днями в Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області відбулася презентація спільного соціального проекту НПУ та ПрАТ «Київстар» «Пошук дітей». Ця ініціатива вже працює у 18-ти областях України, завдяки чому до розшуку неповнолітніх можуть долучитися 17 мільйонів абонентів мобільного оператора, котрі підключені до вказаної послуги- повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Як розповів начальник сектору ювенальної превенції Микола Басараб, за дев’ять місяців поточного року до поліції Чернівецької області надійшло 139 заяв і повідомлень про зникнення неповнолітніх. З них 132 розшукано упродовж доби.

«Коли надходять повідомлення про зникнення дитини, поліція докладає максимальних зусиль, щоб якомога швидше знайти її», – зазначив начальник Управління превентивної діяльності обласного ГУНП Святослав Кішлар. – «Для нас важливо вберегти неповнолітніх від ризиків і не допустити, щоб розшукувана дитина стала жертвою злочину».

Спільний з «Київстар» проект допомагає оперативно розповсюдити інформацію серед абонентів мобільного оператора, котрі знаходяться в радіусі 1-3 кілометрів від місця зникнення дитини.

PR-менеджер ПрАТ «Київстар» у Західному регіоні Олександра Гнатик розповіла про механізм реалізації спільного проекту.

«Отримавши повідомлення про зникнення неповнолітнього, поліція дізнається прикмети розшукуваного й обставини зникнення. Коли заявник дає згоду на висвітлення даних дитини у SMS-повідомленнях, інформація передається до «Київстару». Вже за годину до абонентів, котрі можуть бути потенційними свідками, надходить повідомлення про розшук», – наголосила представниця мобільного оператора. – «У ньому є всі подробиці зникнення дитини з посиланням на більш детальну інформацію і фото, а також номери контактних телефонів».

До кінця жовтня поточного року спільний соціальний проект «Пошук дитини» працюватиме вже по всій країні.

 

 

peredplata