У Чернівцях згоріла квартира

4 листопада на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу на вул. Сковороди у місті Чернівці. Загорання сталося у квартирі на мансардному поверсі чотирьохповерхового житлового будинку. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Власник розпалював пічку, коли іскринка з печі потрапила на диван і домашні речі й спричинила загорання. Пожежу помітили мешканці будинку, що проживають поверхом нижче. Люди відчули запах диму, а коли виглянули на вулицю, помітили вогонь на мансардному поверсі. На місце події оперативно прибули працівники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Чернівці.

Оскільки у приміщенні утворилося щільне задимлення, під час ліквідації пожежі вогнеборцям довелося працювати у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору. Провівши розвідку всередині квартири, рятувальники виявили у коридорі власника, 1939 року народження. Чоловік був без свідомості. Тому, перш за все, рятувальники кинулися рятувати життя потерпілому – вивели господаря у безпечне місце та передали лікарям. Із діагнозом отруєння чадним газом його госпіталізували до лікарні швидкої медичної допомоги міста Чернівці. У подальшому працівники Служби порятунку ліквідували пожежу на площі 30 кв.м. Вогонь пошкодив покрівлю та перекриття будинку, домашні речі й меблі у квартирі.

 Тому, Чернівецький міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області вкотре нагадує та наголошує на дотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення, щоб уникнути  загрози виникнення пожежі,травмування та загибелі людей на них.

 

 Начальник Чернівецького міського відділу

Управління ДСНС у Чернівецькій області

В.Колодрівський

peredplata