Рятувальники Буковини попереджають: обережно бурульки!

Внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. Особливу небезпеку вони становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків.

Падаючи, вони можуть травмувати перехожих. Падіння снігу або льоду з даху може привести не тільки до сильного удару або струсу мозку, але і до смерті.

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода з настанням потепління Чернівецький відділ УДСНС України у Чернівецькій області звертається до буковинців!

  • проходячи повз будинків або біля високих дерев, необхідно підняти голову вверх та переконатися у відсутності загрози падіння льодових наростів;
  • не ходити під дахом будівель, а також під балконами, де навислі бурульки;
  • пішоходам не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності самому звернути увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків;
  • навчіть цим правилам дітей та розкажіть про небезпеку.

Пам’ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить вам уникнути трагедії. Будьте пильними, бережіть себе!

Чернівецький міський відділ УДСНС

України у Чернівецькій області

 

peredplata