На Сокирянщині до лікарні із переохолодженням потрапив 78-річний буковинець

7 січня до реанімаційного відділення Сокирянської центральної районної лікарні госпіталізували чоловіка, 1940 року народження. Постраждалий – мешканець села Михалкове Сокирянського району. Лікарі оглянули чоловіка та встановили діагноз загальне переохолодження. На даний час потерпілий перебуває у медичній установі, його стан важкий.

У зв’язку з цим Управління ДСНС України  у Чернівецькій області наголошує громадянам на важливості дотримання простих правил, які допоможуть запобігти небажаним переохолодженням у холодну пору року.

По-перше, верхній одяг носіть непромокаючий і так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Не взувайте тісного взуття – якщо під час руху нога у черевику постійно буде в одному положенні, це призведе до оніміння стопи і обмороження. Перед виходом на вулицю у прохолодну погоду завжди одягайте рукавиці, шапку та шарф. Категорично заборонено вживати спиртні напої, щоби зігрітися.

Якщо під час перебування на відкритому повітрі ви відчуваєте озноб,  негайно зайдіть до теплого приміщення, щоб зігрітися та відразу оглянути місця можливого обмороження.

При перших ознаках обмороження негайно звертайтеся до лікувального закладу за кваліфікованою медичною допомогою.

 

Інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

 

peredplata