Чернівецька область: впродовж вихідних сталося 12 пожеж, дві з яких – з трагічними наслідками

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

18 січня у селі Коритне Вижницького району сталася пожежа у житловому будинку. За попередньою інформацією фахівців, до загорання призвело необережне поводження з вогнем власниці. 91-річна жінка проживала у будинку сама. Вона залишила без нагляду запалену свічку і, ймовірно, заснула. Від вогню свічки зайнялися домашні речі в кімнаті. Оскільки пожежа була незначною, її самотужки ліквідували родичі власниці, котрі проживали поруч, рятувальники на місці події не викликались. Однак, навіть невеликої пожежі було достатньо, аби обірвалося людське життя. У будинку родичі виявили тіло господарки. Загиблу відправили на судово-медичну експертизу міста Вижниця для встановлення точної причини смерті.

Уночі 21 січня у селі Пашківці Хотинського району трапилася пожежа у житловому будинку. Оскільки там сама проживала 83-річна жінка, пожежу виявили сусіди. Люди помітили дим та вогонь з будинку і зателефонували на лінію 101. Через запізніле повідомлення про пожежу вогнеборцям, на момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів полум’я вже дісталося покриття будівлі та охопило площу 40 кв.м. Рятувальники у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору увійшли всередину й ліквідували пожежу. Під час її гасіння у житловій кімнаті вогнеборці виявили власницю без ознак життя. Тіло жінки направили на судово-медичну експертизу міста Новоселиця. Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Уранці 21 січня у місті Чернівці на вул. Топорівській загорівся житловий будинок. Пожежа виникла у приміщення гаража, зблокованого із будинком. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало коротке замкнення електронагрівального котла. Господар помітив дим у гаражі та, намагаючись з’ясувати, що сталося,  відчинив двері. Цим чоловік спричинив потрапляння кисню всередину, від чого вогонь ще більше розгорівся і перекинувся на стіну житлового будинку та поруч припаркований автомобіль «Рено Логан». За лічені хвилини вогонь охопив житловий будинок. Крім того, швидкому поширенню полум’я сприяло те, що будівля була дерев’яною. На ліквідацію пожежі направили всі пожежно-рятувальні підрозділи міста. Рятувальники ліквідували пожежу на площі 200 кв.м. Внаслідок пожежі згоріли житловий будинок і автомобіль.

Окрім цього, впродовж вихідних вогнеборці ліквідували пожежі у Сокирянському, Кельменецькому, Новоселицькому, Сторожинецькому районах та місті Чернівці.

 

 

 

peredplata