У Чернівцях через пожежу з вини безхатьків, довелось евакуйовувати людей

Чернівецька область: впродовж вихідних сталося 6 пожеж, під час однієї з них вогнеборці врятували людину та евакуювали ще 10 мешканців будинку. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

10 лютого о 23:09 на лінію Служби порятунку надійшло повідомлення від очевидців про пожежу на вул. Герцена у місті Чернівці. За вказаною адресою негайно направили два відділення Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. По прибуттю на місце рятувальники встановили, що пожежа виникла у підвалі житлового п’ятиповерхового будинку. Там облаштували собі прихисток особи без постійного місця проживання. Саме їх необережне поводження з вогнем під час паління призвело до загорання речей  у підвалі. Площа пожежі була невеликою, однак сильне задимлення поширилося в під’їзд, відтак існувала загроза для життя мешканців будинку. Через щільний дим на сходовій клітці люди не могли самостійно покинути приміщення. Тому вогнеборці у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору, перш за все, провели евакуацію у будинку та вивели у безпечне місце 10 людей. Окрім цього, під час проведення розвідки вогнеборці врятували безхатченка, котрого працівники Служби порятунку вивели з будинку на вулицю. Переконавшись, що життю безхатченка більше нічого не загрожує, рятувальники продовжили ліквідацію пожежі. У цей час чоловік, ймовірно злякавшись, одразу зник у невідомому напрямку, навіть не подякувавши вогнеборцям за порятунок. Згодом рятувальники ліквідували пожежу, врятувавши від вогню житловий будинок.

Уранці 11 лютого на Центральній площі міста Чернівці під час руху загорівся тролейбус, що слідував по маршруту № 3. За попередньою інформацією, у моторному відсіку транспортного засобу сталося коротке замкнення електромережі. До прибуття пожежно-рятувального підрозділу всі пасажири, що були в  тролейбусі, самостійно вийшли звідти. Пожежу ліквідували рятувальники 1 державної пожежно-рятувальної частини міста Чернівці в тих межах, в яких застали її на момент прибуття. Вогонь пошкодив моторний відсік тролейбусу. Травмованих та постраждалих внаслідок пожежі немає.

Решта пожеж мали місце у Заставнівському, Кіцманському, Герцаївському районах та місті Чернівці.

 

 

 

peredplata