З початку року на території  міста Чернівці виникло 136 пожеж: 1 травмований, 5 врятованих та 2 загиблих

З початку року на території  міста Чернівці виникло 136 пожеж що на 54,5% перевищує показник 2018 року. В наслідок пожежі 1 травмований, 5 врятованих та 2 загиблих.

Основними причинами загорань є порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення, необережне поводження з вогнем, порушення правил при експлуатації електромереж та електроприладів тощо. На жаль, саме через власну безпечність люди зазнають великих матеріальних збитків, залишаються без майна та без даху над головою. Часто пожежі закінчуються трагічно, особливо, коли винуватці перебувають у нетверезому стані.

Задля попередження збільшення кількості пожеж в житловому секторі та збереження життя і здоров я громадян Чернівецький міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області вкотре закликає громадян Буковини дотримуватись основних вимог пожежної безпеки:

  • не паліть у ліжку;
  • не залишайте без нагляду увімкненими в електромережу, обігрівальні прилади, телевізори, праски у разі виходу з приміщень;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • не залишайте без нагляду дітей та постійно нагадуйте їм правила пожежної безпеки;
  • не спалюйте суху рослинність та сміття.

Шановні громадяни, будьте обережними! Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Начальник Чернівецького міського відділу

Управління ДСНС у Чернівецькій області

В.Колодрівський

 

 

peredplata