У Чернівцях затримали чоловіка, який повідомив про “теракт”

За таке правопорушення затриманому загрожує до шести років позбавлення волі. Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.
 
18-го липня приблизно о 20-й годині до поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з магазинів Чернівців має відбутися теракт. Невідомий чоловік також повідомив, що у вказаній крамниці снайпери тримають людей у заручниках і погрожують стрільбою. За вказаною адресою негайно виїхало керівництво ГУНП, Чернівецького і Садгірського ВП, працівники вибухотехнічної та кінологічної служб.
Прибувши на місце події, поліцейські з’ясували, що вказана у повідомленні інформація є неправдивою. Працівники Садгірського відділення поліції встановили особу чоловіка, який неправдиво повідомив про загрозу життю людей. Ним виявився 42-річний місцевий житель.
Правоохоронці затримали зловмисника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.
За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.
 
 

peredplata