На Буковині вогнеборці ліквідували 10 пожеж за добу

Половина пожеж, що виникли в області минулої доби, сталися на відкритій території. Зокрема, неподалік села Ворничани Хотинського району через необережне поводження з вогнем невстановленої особи загорілися чагарники. Виникла загроза перекидання вогню з сухої трави на поля з соєю та ліс, тому місцеві мешканці, помітивши полум’я, одразу викликали рятувальників. На ліквідацію пожежі направили черговий караул 7 державної пожежно-рятувальної частини міста Хотин. Вогнеборці загасили вогонь, запобігши розповсюдженню полум’я на ліс і поля. Внаслідок пожежі знищено 1,5 га сухої трави. Інші пожежі на відкритих територіях пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували у Кельменецькому, Сокирянському, Новоселицькому, Глибоцькому районах області.   

У селі Шишківці Кіцманського району 11 вересня трапилася пожежа у літній кухні. Рятувальникам про неї повідомили сусіди,  адже власників на той момент вдома не було. На час прибуття вогнеборців з міста Кіцмань полум’я вже охопило всю будівлю кухні та перекинулося на дах споруди, площа пожежі склала 70 кв.м.  Рятувальники ліквідували її, врятувавши від вогню розташований неподалік житловий будинок. У результаті пожежі знищено літню кухню. За попередніми висновками фахівців, загорання у будівлі сталося через коротке замкнення електромережі.

Також у Кіцманському та Сокирянському районах вчора горіли житлові будинки, а у Заставнівському районі – господарська будівля.

 

Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata