Упродовж доби на Буковині сталося чотири ДТП: один загиблий, 9 – травмовані

Внаслідок автопригод одна людина загинула, ще дев’ять осіб звернулися до медиків по допомогу. Поліцейські наголошують: вказаних дорожньо-транспортних пригод можна було уникнути, якби їх учасники дотримувалися Правил дорожнього руху та були уважними. Про це інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

ДТП зі смертельними наслідками сталася увечері 29-го вересня на автодорозі у селі Магала Новоселицького району.

На місці аварії поліцейські з’ясували, що 21-річна водійка автомобіля «Mazda 6», рухаючись у напрямку Чернівців, не врахувала безпечної швидкості та допустила з’їзд у кювет з подальшим перекиданням легковика.

Від отриманих внаслідок автопригоди травм потерпіла померла під час надання медичної допомоги. Тіло загиблої відправлено на судово-медичну експертизу.

Цього ж вечора у дорожньо-транспортній пригоді на Кіцманщині постраждало подружжя жителів району та їхня малолітня донька. У селі Ставчани водій легковика «Audi 80» не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя і допустив зіткнення з деревом.

Під час аварії 28-річний кермувальник, його 23-річна дружина і 5-річна донька отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Потерпілих госпіталізовано до лікарні.

За фактами вказаних ДТП слідчі розпочали кримінальні провадження за статтею 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Для з’ясування всіх обставин автопригод призначено низку експертиз. Проводиться досудове розслідування.

Ще дві дорожньо-транспортні пригоди поліцейські задокументували 29-го вересня у Сторожинецькому районі та у Чернівцях. На винуватців ДТП працівники поліції склали адміністративні матеріали.

Зокрема у селі Верхні Петрівці нетверезий 22-річний водій мотоцикла не впорався з керуванням і в’їхав у бордюрний камінь. Мотоцикліста у непритомному стані перехожі виявили на узбіччі та одразу повідомили до поліції і викликали медиків. Після надання допомоги лікарі відпустили потерпілого додому.

У Чернівцях по вулиці Воробкевича пізно ввечері зіткнулися автівки «Volkswagen» і «Opel». Виїхавши на місце аварії, слідчо-оперативна група Шевченківського відділення поліції з’ясувала, що 28-річний водій «Volkswagen Golf» під час здійснення розвороту не надав перевагу в русі зустрічному автомобілю «Opel» під керуванням 27-річного чернівчанина.

Обох водіїв, а також трьох їхніх пасажирів доставлено до лікарні. Медики оглянули учасників ДТП та відпустили додому.

Працівники поліції звертаються до всіх учасників дорожнього руху з проханням бути відповідальними та не наражати на небезпеку себе й оточуючих. Щоб уникнути трагічних наслідків, водіям слід неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, уникати ризикованих маневрів, враховувати ситуацію на дорозі та погодні умови. Під час їзди використовуйте паски безпеки і в жодному разі не сідайте за кермо у стані сп’яніння.

Пішоходам варто пам’ятати, що вони теж є учасниками дорожнього руху і їхня безпека, насамперед, залежить від них самих. Перш, ніж переходити дорогу, переконайтеся у відсутності рухомого транспорту, а у темний час доби зробіть себе помітними для водіїв за допомогою світловідбиваючих елементів на одязі.

 

peredplata