Упродовж вихідних у Чернівецькій області сталося 13 пожеж

Упродовж вихідних у Чернівецькій області сталося 13 пожеж, 4 з яких в місті Чернівці, більшість мали місце в житловому секторі. Про це розповідає Віктор КОЛОДРІВСЬКИЙ, начальник Чернівецького міського відділу Управління ДСНС у Чернівецькій області.

22 листопада у місті Чернівці на 1-му провулку Я. Мудрого через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі трапилася пожежа у літній кухні. Господар напередодні розпалив пічку й пішов до будинку. Через певний час чоловік помітив, що горить літня кухня. Він кинувся самотужки гасити пожежу, намагаючись врятувати майно. Під час гасіння чоловік травмувався – надихався димом. Коли на місце події прибули рятувальники 3 державної пожежно-рятувальної частини міста Чернівці, вони вивели господаря із задимлення у безпечне місце, врятувавши його. Медики надали потерпілому першу допомогу одразу на місці події, від подальшої госпіталізації він відмовився. Внаслідок пожежі згоріли меблі та речі домашнього вжитку в літній кухні, вогонь пошкодив стіни, двері та вікна.

Тому Чернівецький міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області вкотре нагадує про основні правила пожежної безпеки:

  • не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини;
  • не використовуйте для розпалення печей легкозаймисті речовини;
  • не залишайте доглядати за пічним опаленням дітей;
  • не розміщуйте меблі ближче 1 метра до печі;
  • не залишати поблизу печі легкозаймисті речі.

Пам’ятайте, що порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей – основні чинники виникнення пожеж у осінньо-зимовому періоді.

 

 

 

peredplata