Спалювання сухої трави завдає шкоди буковинцям

Чернівецька область: ліквідовано 27 загорань сухої трави – інформує Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Впродовж вихідних вогнеборці Управління ДСНС України у Чернівецькій області 27 разів залучалися для ліквідації загорань сухої трави на відкритих територіях. Під час однієї з таких пожеж вогонь знищив дачний будинок. Подія сталася 1 березня у м. Чернівці в одному з садових товариств. Як з’ясувалося, невстановлена особа, спалюючи суху траву, залишила вогонь без нагляду. Вітер розігнав полум’я на площу 4 га. На шляху вогню стояв дерев’яний дачний будинок. На ліквідацію пожежі були направлені вогнеборці 1 державної пожежно-рятувальної частини м. Чернівці. На момент їхнього прибуття до місця події споруда була повністю охоплена вогнем і врятувати її від знищення вогнеборцям не вдалося.

У с. Магала на Новоселиччині суха трава горіла неподалік автозаправної станції. Пожежа виникла о 19 год. 40 хв. 1 березня. Про неї Службу порятунку повідомили місцеві мешканці. Загорання ліквідовували вогнеборці 2 державної пожежно-рятувальної частини м. Чернівці. Завдяки оперативному реагуванню на подію пожежу вдалося ліквідувати на площі 0,4 га, не допустивши поширення вогню у бік АЗС.

Інші випадки загорання сухої трави на відкритих територіях мали місце у Глибоцькому, Заставнівському, Герцаївському, Вижницькому, Новоселицькому, Кіцманському, Кельменецькому районах області та м. Чернівці. Загальна площа загорань сухої трави склала понад 55 гектрів.         

 

 

 

peredplata