На Буковині під час пожежі загинув чоловік

Несправність пічного опалення стала причиною пожежі та загибелі 85-річного буковинця. Трагічна подія сталася 2 квітня с. Нижні Петрівці Сторожинецького району. По обіді четверга місцеві мешканці побачили дим та вогонь, який йшов з вікон сусідської літньої кухні. Знаючи, що там сам проживає чоловік похилого віку, односельці одразу ж побігли до будівлі, де виникла пожежа. Оскільки пожежа була незначною, людям вдалося її ліквідувати власними силами за допомогою підручних засобів. У середині літньої кухні на ліжку люди виявили тіло власника домогосподарства, 1935 року народження, вже без ознак життя. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися. Як з’ясувалося згодом, чоловік, розтопивши піч, ліг відпочити та заснув. Внаслідок несправного димоходу у приміщенні відбулося загорання дерев’яних стін та перекриття літньої кухні. На даний час тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу у м. Сторожинець для встановлення остаточних причин смерті. Про це інформує Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Впродовж минулої доби більшість пожеж в області сталося через спалювання сухої трави – 13 пожеж, внаслідок яких знищено 3 та врятовано 12 будівель.

Так, спалювання сухої трави та рослинності після прибирання присадибних та дачних ділянок у м. Чернівці 2 квітня призвело до пожежі на вул. Багратіона. Люди, які о 16 год. 24 хв. зателефонували до Служби порятунку, повідомили, що вогонь рухається у бік садових будиночків. На ліквідацію пожежі було направлено черговий караул 3 державної пожежно-рятувальної частини м. Чернівці. Оскільки спалювання сухої трави відбувалося одразу у кількох місцях, а вітер сприяв швидкому поширенню вогню, на момент прибуття вогнеборців площа пожежі складала 30 га, полум’ям були охоплені 3 садові будинки. На місце події було додатково направлено підрозділи 1 та 2 державних пожежно-рятувальних частин м. Чернівці. Приборкати вогонь рятувальникам вдалося за 3 години на цій самій площі, при цьому врятовано 11 садових будиночків. Натомість – 3 знищено та 1 пошкоджено. У ліквідації цієї пожежі брали участь 23 рятувальники та 6 одиниць спецтехніки.

Окрім цього впродовж минулої доби пожежі сухої трави мали місце у Кіцманському, Сокирянському, Герцаївському та Вижницькому районах.

 

 

 

peredplata