Рятувальники нагадують буковинцям правила безпечного відзначення Великодня

ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВІДЗНАЧЕННЯ ВЕЛИКОДНЯ

Великдень, Воскресіння Христове, Пасха  -одне з найбільших та найдавніших релігійних свят для християн. Традиційно в цей день парафіяни відвідують святкове богослужіння, освячують паски, крашанки та інші традиційні страви.

Під час літургій священнослужителі та віряни використовують у приміщеннях відкритий вогонь, що робить свято потенційно небезпечним з точки зору пожежної безпеки, і хоч цього рокуу зв’язку з карантином більшістьпарафіян проводитимуть святкування вдома, небезпека виникнення займання під час святкувань залишається високою.

Чернівецький міський відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян дотримуватись правил, які допоможуть уникнути загорання під час проведення святкувань:

– У ході приготування паски та різноманітних святкових страв слід обережно поводитися із газовими та електричними побутовими приладами, аби не призвести до пожежі на кухні.

– Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні свічок – тримаючи свічку в руках, слідкуйте за тим, щоб вогонь не потрапив на речі, які можуть миттєво спалахнути.

– Встановлюючи свічки і лампадки вдома, подбайте, щоб поруч з ними не було легкозаймистих матеріалів (штор, святкових декорацій тощо) та не залишайте їх запаленими без нагляду.

 – Прослідкуйте, щоб діти перебували під наглядом дорослих та не бавилися з вогнем.  

– У разі виявлення пожежі негайно викликайте рятувальників за номером 101! При цьому необхідно назвати місцезнаходження об’єкта, вказати кількість поверхів будинку, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище.

Окрім того, закликаємо бути відповідальними та дотримуватись карантину під час святкування Великодня!

Чернівецький міський відділУп равління ДСНС України у Чернівецькій області

peredplata