На Буковині вогонь знищив більше 40 га сухої трави

Упродовж вихідних днів більшість пожеж у Чернівецькій області трапились на відкритій території. Рятувальники 24 рази виїжджали на ліквідацію пожеж, спричинених загоранням сухої трави. У результаті вогонь знищив майже 44 га сухої рослинності. Про це інформує Управління ДСНС України у  Чернівецькій області.

Так, 20 квітня у селі Чорнівка Новоселицького району загорілася суха трава та гілля. Очевидці помітили пожежу вже тоді, коли вогонь поширився на площу 5 га. Люди зателефонували на лінію 101. На місце пожежі було направлено рятувальників з міста Чернівці та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Топорівці. Прибувши на місце події, вогнеборці встановили, що вогонь поширюється далі в сторону лісу. Рятувальники ліквідували пожежу, не допустивши поширення полум’я та врятувавши, таким чином, від вогню лісовий масив. Внаслідок пожежі згоріло 5 га сухої трави.

Того ж дня на Новоселиччині горіла суха трава у селі Магала. Пожежа сталася неподалік автозаправної станції, площа пожежі складала 1 га. На місце події прибули черговий караул 2 державної пожежно-рятувальної частини з міста Чернівці та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Магала. Рятувальники ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент приїзду. Вогонь знищив суху рослинність.

Причинами обох пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Окрім цього, пожежі сухої трави на відкритій території трапилися у 10-ти районах області та місті Чернівці.

 

 

 

 

 

peredplata