Чернівецька область: упродовж вихідних днів рятувальники ліквідували 8 пожеж

1 травня у селі Велика Буда Герцаївського району виникла  пожежа в господарській будівлі. За попередніми висновками фахівців, всередині споруди сталося коротке замкнення електромережі. Уранці господарі почули тріскотіння шифера й, вийшовши на вулицю, побачили, що полум’я дісталося вже покриття будівлі. Люди викликали рятувальників. На місце події прибули працівники 13 державної пожежно-рятувальної частини міста Герца та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Байраки. Вогнеборці ліквідували пожежу, врятувавши від знищення господарську будівлю та сусідній житловий будинок. У вогні згоріли покриття господарської будівлі, електроінструмент, речі домашнього вжитку. Про це інформує Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Також господарська будівля горіла 2 травня у селі Лукавці Вижницького району. За попередніми висновками фахівців, до пожежі призвели дитячі пустощі з вогнем. Господарі виявили пожежу вже тоді, коли полум’я охопило дерев’яну споруду повністю, площа пожежі становила 60 кв. м. Існувала загроза перекидання вогню на поруч розташовані господарську будівлю та житловий будинок. Власники викликали рятувальників. Вогнеборці, прибувши за викликом,  ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на час приїзду. Внаслідок пожежі було знищено господарську будівлю, в якій виникло загорання, проте вогнеборці врятували від полум’я сусідні 2 будівлі.

Загалом упродовж вихідних пожежі в житловому секторі трапилися ще у селі Черешенька на Вижниччині, містах Сторожинець та Чернівці. У селі Остриця Герцаївського району рятувальники ліквідували пожежу в причепі вантажного автомобіля, а у селі Маршинці Новоселицького району – загоряння сміття на відкритій території.

 

 

peredplata