В Антарктиді наклав на себе руки українець: деталі трагедії.

В Антарктиді на станції “Академік Вернадський” наклав на себе руки 35-річний українець Василь Омелянович, який працював там кухарем під час 25-ї Української антарктичної експедиції.

Трагедія сталася 8 травня, повідомили на офіційній сторінці Національного антарктичного центру МОН України в Facebook. Попередньо відомо, що чоловік наклав на себе руки через особисті проблеми.

“Усі ми знали Василя як дуже спокійну, виважену та добру людину, справжнього професіонала. Це була вже п’ята його експедиція на станцію “Академік Вернадський”. Зараз ми з’ясовуємо всі обставини смерті, попередньо відомо, що він наклав на себе руки через особисті проблеми. На жаль, всі ми живі люди, і ніхто наперед не знає, що для кого стане останньою краплею чи “соломинкою, яка зламала спину”. Вирішуватиметься питання доставки тіла в Україну. Обов’язки кухаря на станції наразі по черзі виконуватимуть усі інші учасники експедиції”, – розповів керівник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

Василь Омелянович народився в 1985 році. Жив у місті Малині Житомирської області. Починаючи зі своєї першої зимівлі в 2011 році знову і знову повертався до Антарктиди, учасник 18-ї, 20-ї і 23-ї УАЕ.

 

Як писав OBOZREVATEL раніше, навколо української антарктичної станції “Академік Вернадський” став проступати червоного кольору сніг, який місцями нагадує криваві розводи.

peredplata