Білорусь у крові.., Європа понуро мовчить

 
Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Блюсселя:
-Сьогодні увага усього небайдужого людства мала б бути прикута до Білорусі. Адже там у містах і селах уже третй день поспіль озвірлі пси режиму Олександра Лукашенка жорстоко лупцюють мирних людей. Однак, я з сумом і, навіть, з жахом спостерігаю, що офіційний Брюссель (Раду ЄС), Відень (ОБСЄ), Нью-Йорк (ООН), Страсбург (Раду Європи) це зовсім не бентежить. Усі вони наче води в рот набрали. Мінстри закордонних справ країн ЄС зберуться у Брюсселі (можливо у Люксембурзі) аж у п’ятницю. А до цього часу вулицями і площами Мнська, Гомеля, Бреста, Гродного, Вітебська, Пінська та інших міст Блорусі ще литимуться ріки крові. І ніхто не в силах нині зупинити це криваве побоїще. Білоруську демократїю сьогодні зрадив увесь світ і залишив її наодинці з жорстоким диктатором Лукашенком та його харцизяками. І це у центрі континентальної Європи. Яка ганьба!
Лише на третій день побоїща струснув з просоння пір’ям відомий парижський альфонс Емануїл Макарон. Він зателефонував своєму другу, такому ж як і сам, кремлівському недомірку Володимиру Путну, аби поспитати, що там робиться у його Білоруськй провінції. Але ж ні для кого не є таємницею, що Макарон не є тією фігурою, щоб вирішувати проблеми європейського масштабу. Так собі, спроба скорчити гарну міну при нездалій грі. У самого, он… під боком вже пів Парижу згорло.
Дуже боляче за братів білорусів, але хочу від щирого серця побажати їм перемоги і нагадати слова Тараса Шевенка: “Борітеся – поборете!”
 
 
 
 
 
 
 
90
23 коментарі
10 поширень

peredplata