На Буковині внаслідок пожежі загинула літня жінка

Чернівецька область: ліквідовано 3 пожежі, на одній з них загинула жінка, на іншій – травмувався чоловік — Управління ДСНС України у  Чернівецькій області

10 грудня в селі Онут Заставнівського району виникла пожежа в літній кухні. 90-річна власниця проживала там одна. Дим з вікон літньої кухні помітили сусіди. Розуміючи, що всередині приміщення може перебувати літня жінка, вони викликали рятувальників. На місце події прибули вогнеборці 5 державної пожежно-рятувальної частини з міста Заставна та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Ржавинці.  На той час вогнем було охоплено кімнату літньої кухні, горіли меблі та домашні речі. Під час гасіння пожежі рятувальники виявили у кімнаті власницю без ознак життя. Тіло загиблої направили на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

У селі Недобоївці Хотинського району загорівся мікроавтобус «Volkswagen». За попередніми висновками фахівців, причиною загорання стала несправність електричної системи авто. Автомобіль був припаркований на подвір’ї, тому пожежу побачили власники і зателефонували на спецлінію 101. До приїзду рятувальників власник машини намагався врятувати від вогню будівельні матеріали, які знаходились в мікроавтобусі. Під час цього 49-річний чоловік отримав опіки рук та отруївся продуктами горіння. Травмованого госпіталізували до Хотинської центральної районної лікарні. Вогнеборці з міста Хотин та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Недобоївці ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття. Внаслідок пожежі згорів мікроавтобус. Від полум’я вогнеборці врятували 2 житлові будинки, поблизу яких був припаркований автомобіль.

Окрім цього, у місті Чернівці рятувальники ліквідували пожежу в дачному будинку на вул. Стрийській.

 

 

peredplata