Буковинська поліція посилила контроль за діяльністю інтернатних закладів

На виконання вказівки керівництва НПУ начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв доручив підпорядкованим підрозділам облікувати заклади паліативної допомоги й обстежити територію обслуговування на наявність нелегальних реабілітаційних центрів. Також поліцейські спільно з рятувальниками, представниками органів місцевого самоврядування та соцзахисту перевіряють безпечність перебування громадян у закладах паліативної допомоги – Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

За дорученням керівника буковинської поліції правоохоронці формують повний переліку геріатричних пансіонатів, будинків-інтернатів та інших закладів паліативної допомоги не території області незалежно від форм власності із зазначенням їхньої наповненості.

Анатолій Дмитрієв акцентував увагу підпорядкованого особового складу на викритті незаконних реабілітаційних центрів з лікування психічних розладів, алкогольної та наркологічної залежності, де можуть примусово утримуватися хворі. У разі виявлення такої установи правоохоронці реагуватимуть відповідно до чинного законодавства.

Наразі поліцейські формують спеціальні рейдові групи для контролю за безпекою перебування громадян в закладах паліативної допомоги. Окрім співробітників поліції до складу цих груп увійдуть представники обласного управління ДСНС, органів місцевого самоврядування та соціальних служб.

Під час перевірок правоохоронці звертатимуть увагу на фактори, що можуть безпосередньо вплинути на безпеку підопічних закладів паліативної допомоги. Зокрема, перевірятимуть діяльність інтернатних закладів на відповідність вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 02.09.2020 № 772 «Про затвердження Типового положення про будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю».

Якщо вам відомі будь-які факти порушень в діяльності будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю – прохання повідомити на спецлінію поліції «102».

 

peredplata