У Чернівцях горіла п’ятиповерхівка: 11 людей евакуйовано

Чернівецька область: 1 людина загинула та 11 осіб евакуйовано на пожежах минулої доби – Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

27 січня на спецлінію 101 надійшло повідомлення від мешканців п’ятиповерхівки на вул. Південно-Кільцевій у місті Чернівці. Люди повідомили, що з квартири їх сусідів йде дим, а господарів вдома немає. За викликом на місце пожежі було направлено рятувальників Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та 2 державної пожежно-рятувальної частини міста Чернівці. По прибуттю на місце вогнеборці встановили, що у квартирі на 5-му поверсі загорілося ліжко та домашні речі, а дим з помешкання потрапив у загальний коридор. Щоб задимлення не становило загрозу мешканцям інших квартир, рятувальники евакуювали з будинку 11 людей, серед яких 1 дитина. Водночас, вогнеборці ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на час прибуття. Полум’я пошкодило меблі та речі домашнього вжитку. Попередня причина пожежі – необережність під час паління.

Уранці 28 січня у селі Драчинці Кіцманського району трапилася пожежа в житловому будинку. Причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Господарі звечора розтопили піч, а вночі прокинулися від запаху їдкого диму – на стіні, суміжній з піччю, від високої температури почала плавитись пластикова обшивка. Люди викликали рятувальників і, одночасно з цим, почали самі гасити пожежу. Оскільки площа пожежі була незначною – 4 кв. м – до прибуття вогнеборців місцеві жителі самотужки впоралися з вогнем. 65-річну місцеву жительку, котра надихалася диму, каретою швидкої доправили до Кіцманської центральної районної лікарні, де за кілька годин лікарі констатували смерть жінки. Наразі її тіло направили на судово-медичну експертизу для встановлення точної причини смерті.

 

 

peredplata