Співробітники КП “Чернівціводоканал” 16 годин рятували парк “Жовтневий” від затоплення 

У четвер, 18 березня, в соціальних мережах почали з’являтись пости чернівчан про те, що дамбу у парку “Жовтневий” заливає, а в парку знову випиляні дерева. Та найбільш здогадливі чернівчани правильно визначили проблему – в парку проблеми зі зливною мережею – після рясних дощів вона не приймає воду і все, що мало б іти в каналізаційну мережу, тече просто по території парку.

Бригади КП “Чернівціводоканалу” були в парку Жовтневому з 10 години ранку. Вони обстежили місцеву каналізацію і з’ясували, що в основній трубі діаметром 500 мм дуже багато коріння та сміття. Бригада не могла справитись власними силами, викликали мулососну машину з 90 метрів промивочного шлангу.

Промивку закінчили за дві з половиною години, але, обстеживши каналізаційні мережі нижче, зрозуміли, що вода і досі не може потрапити в каналізаційні мережі. Велику увагу привернуло дерево, яке росло безпосередньо над колектором – з’явилась підозра, що його коріння може у той чи інший спосіб впливати на каналізаційні мережі.

Близько 16 години було прийняте рішення зрізати це дерево у терміновому порядку, оскільки дамба була під великою загрозою затоплення – води менше не ставало.

Біля 17 вечора вскрили трубу, зробили вікно за раструбом у місці де росло дерево, і побачили, що були праві – вся труба заросла корінням, треба вирізати частину пошкодженого сегменту, вимивати коріння та сміття, яке в ньому застрягло.

Роботи по розчищенню тривали далеко за північ – тільки о 12 ночі закінчили із вирізанням коріння та промивкою залізно-бетонної труби діаметром 500 мм, з самої труби вимили більше 15 тон сміття.

Близько другої ночі в розчищене місце на трубу встановили бандаж, забетонували його та засипали місце розкопки. Каналізування мікрорайону в районі парку Жовтневому відновлене повністю.

 

peredplata