Чернівецька область: минулої доби рятувальники ліквідували 6 пожеж

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Ввечері 14 квітня в м. Чернівцях по вул. Полєтаєва сталося загорання автомобіля Mercedes. На момент виникнення пожежі авто було припарковане в дворі житлового будинку. Побачивши пожежу очевидці повідомили до Служби порятунку. На той час вогонь охопив моторний відсік автівки та перекинувся на поруч розташовані два автомобілі. Рятувальники  чергового караулу Групи пожежогасіння АРЧ АРЗ СП ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття врятувавши від знищення два автомобілі. Внаслідок пожежі вогнем знищено автомобіль  Mercedes та пошкоджено лакофарбове покриття 2-х припаркованих поруч автомобілів.

Цього ж дня, рятувальники двічі ліквідували пожежі в житлових будинках через коротке замкнення електромережі.  Так, в с. Веренчанка Веренчанської ОТГ Чернівецького району власниця оселі, яка перебувала на території домогосподарства побачила, що з вікон будинку йде густий дим та зателефонувала на спецлінію «101». Загорання трапилось внаслідок короткого замкнення електромережі холодильника. Рятувальники 5 державної пожежно-рятувальної частини м. Заставна ліквідували пожежу на площі 30 кв.м. врятувавши будинок від знищення. А в с. Розтоки Усть-Путильської ОТГ Вижницького району через коротке замкнення електромережі згоріла житлова кімната. Пожежу помітили сусіди та одразу  зайшли в приміщення, знаючи, що в будинку мешкає 81 – річний чоловік.

Власника будинку вивели в безпечне місце та зателефонували до рятувальників. Площа пожежі склала 40 кв.м.  На місце події були направлені вогнеборці 4 державної пожежно-рятувальної частини м. Вижниця. Внаслідок пожежі вогнем знищено речі домашнього вжитку.

Ще 3 пожежі вогнеборці ліквідували в обласному центрі, а також Дністровському та Чернівецькому районах.

 

 

peredplata