У Чернівцях по вул. Синагоги горіла квартира: евакуйовано 10 чернівчан

Чернівецька область: протягом вихідних рятувальники ліквідували 13 пожеж, на 1 з них врятували одну людину та евакуювали ще 10 осіб

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Ввечері 18 квітня в м. Чернівці по вул. Синагоги сталася пожежа в квартирі. Помітивши, як з покрівлі будинку та вікон однієї з квартир на 2 поверсі двохповерхового житлового будинку йде дим люди повідомили до Служби порятунку. На той час площа пожежі склала 150 кв.м. На місце події були направлені вогнеборці 1 державної пожежно-рятувальної частини 1 державного пожежно-рятувального загону м. Чернівці. Рятувальники одягнувши апарати захисту органів дихання та зору зайшли в приміщення, де виявили власника оселі та вивели чоловіка з будівлі врятувавши йому життя. Разом з цим було проведено евакуацію 10 мешканців будинку, через сильне задимлення. Переконавшись, що людям не загрожує небезпека, рятувальники ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття. Внаслідок пожежі пошкоджено покриття будинку, перекриття та речі домашнього вжитку. Причина пожежі встановлюється.

Цього ж дня, пожежа виникла в нефункціонуючій будівлі, що в м. Сторожинець Сторожинецької ОТГ Чернівецького району. Оскільки будівля була покинутою її облаштували для тимчасового прихистку люди без постійного місця проживання. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем безхатченків. Рятувальники 12 державної пожежно-рятувальної частини м. Сторожинець ліквідували пожежу на площі 150 кв.м. Внаслідок пожежі вогнем знищено покриття та перекриття будівлі.

Уночі 19 квітня на бульварі Героїв Крут у місті Чернівці горів автомобіль «BMW». Автівка була припаркована поблизу житлового будинку, помітивши вогонь місцеві мешканці зателефонували на спецлінію «101». На той час вогонь поширився з автівки в якій виникла пожежа на поруч припаркований автомобіль  «FORD». Рятувальники чергового караулу Групи пожежогасіння АРЧ АРЗ СП ліквідували пожежу та врятували від знищення автомобіль, що був розташований поруч. Внаслідок пожежі вогнем знищено моторний відсік автомобіля BMW та пошкоджено лакофарбове покриття легковика «FORD».

Інші пожежі в житловому секторі мали місце в обласному центрі, а також Чернівецькому районі. Окрім цього, тричі вогнеборці ліквідували пожежі на відкритій території, де горіла суха трава.

 

 

 

peredplata