У Чернівцях з багатоповерхівки впала бетонна балка, яка ледь не травмувала жінку

У Чернівцях з 7 поверху житлового будинку по вулиці Комарова, 29-Б впала бетонна балка. Вона мало не розчавила жінку, яка саме заходила до під’їзду. Про це у спільності СтопХамБуковина написала користувачка Анастасія Аксентій, пише МБ.

“Комарова 29Б. Впала бетонна балка з сушки 7 поверху, всі решту в аварійному стані. І як завжди, місцеві органи реагують “моя хата скраю”, ніхто цим не займається. Ця балка ледь не розчавила жінку, яка заходила в під’їзд. Будьте обережні”, – повідомила очевидиця.

За словами заступника директора департаменту ЖКГ Ярослава Кушнірика, за станом багатоповерхівки мала би стежити управлінська компанія, яка обслуговує цей район. Вона має провести обстеження і відремонтувати або замінити конструкції.

“Якщо ж управлінська компанія недобросовісно виконує свою роботу, згідно законодавства, тільки мешканці на загальних зборах можуть замінити собі управителя, заключивши угоду з іншим. Ні ДЖКГ, ні міськрада не має на це жодного впливу“.

Якби бетонна балка справді когось травмувала, відповідала би за це управлінська компанія, що обслуговує той район, наголосив Ярослав Кушнірик.

Адже компанії беруть гроші за періодичне обстеження житлового фонду, тож вони повинні його обстежувати і складати плани по ремонту, які, своєю чергою, виконувати”, – зазначив посадовець.

peredplata