У МОЗ назвали причину смерті 19-річного студента після щеплення Pfizer

У МОЗ заявили, що є підстави для обов’язкового проведення додаткових досліджень

Міністерство охорони здоров’я зробило заяву, що вже встановлена попередня причина смерті 19-річного студента з Київщини Володимира Сало, який 13-го вересня щепився COVID-вакциною Pfizer.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Причина смерті Володимира Сало після вакцинації

За результатами експертизи було попередньо встановлено, що хлопець пішов з життя через серцево-легеневу недостатність, набряк легень та гостру коронарну недостатність. 

Однак, за даними МОЗ, є підстави для обов’язкового проведення додаткових досліджень. Для цього були вилучені матеріали для подальшої гістологічної та токсикологічної експертизи.

Варто зазначити, що остаточна причина смерті 19-річного Володимира Сало буде встановлена після отримання результатів лабораторних досліджень. Це станеться у місячний термін.

“Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Київської області”, – йдеться у повідомленні.

Що відомо про смерть Володимира Сало:

  • Увечері минулого понеділка, 13 вересня, помер Володимир Сало, студент 3 курсу спеціальності “Філологія” Українського гуманітарного інституту. Публічно про це стало відомо лише у неділю 19 вересня, хоча новина про смерть студента на сайті навчального закладу була опублікована 14 вересня.
  • У повідомленні вказано, що 13 вересня о 14:30 Володимир Сало вакцинувався від коронавірусу. До вечора почував себе добре, о 18:30 вечеряв у студентській їдальні, потім пішов у кафетерій, де грав у настільні ігри.
  • Пізніше у нього піднялася температура, о 20:15 почалися судоми. О 20:35 зник пульс і дихання. Медичні працівники УГІ робили йому штучне дихання до приїзду швидкої, яка прибула о 20:45. Швидка реанімувала хлопця годину.

Джерело: Новини Live

peredplata