У Харкові водій іномарки збив двох дітей на пішохідному переході

Відкрито провадження через збиття 34-річним водієм автомобіля Toyota двох дітей на пішохідному переході у Харкові. Про це УНН повідомляє з посиланням на поліцію Харківської області.

“Слідчі внесли відомості про подію в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Доповнення

Сьогодні, 11 листопада у Харкові автомобіль Тoyota Land Cruiser збив двох дітей прямо на пішохідному переході. Водій проїхав на червоне та не зупиняючись поїхав на пішоходів. Одного з потерпілих автомобіль протяг під бампером ще кілька десятків метрів.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що є підозра, що водій, який керуючи позашляховиком збив двох дітей на пішохідному переході у Харкові, був під дією наркотиків.

Джерело: УНН
 
Що відомо про водія та постраждалих дітей

Джерела ЗМІ повідомляють, що чоловіка, який був за кермом “Ленд Крузера” та збив дітей на пішохідному переході, звуть Дмитро Лисенко. Йому 34 роки.

Авто зареєстровано на ТОВ “Агрофірма Колонтас”. Ця фірма справді належить сім’ї голови Краснокутської райадміністрації Харківської області Юрія Раїни. Але Лисенко – це не його син, а друг сина, якому той, мабуть, дав у користування машину.

Дітям, яких він збив (Олександр М. та Дар’я П). – По 13 років. Їх забрали на “швидкій” до лікарні та обстежили. Попередньо вони не мають серйозних травм. Поки йдеться про синці, забиті місця, і є попередній діагноз черепно-мозкова травма. Медики кажуть, що стан стабільний.

peredplata