Чернівецька область: протягом вихідних днів в області сталося 15 пожеж, більшість з них на відкритій території

Чернівецька область: протягом вихідних днів в області сталося 15 пожеж, більшість з них на відкритій території

 

Протягом вихідних днів з 15 пожеж, що сталися на території області, 8 виникло через загорання сухої трави. Пожежі мали місце у всіх районах області. Полум’ям знищено понад 13 га сухої рослинності. Всі пожежі, де горіла суха трава виникли внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи та були ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами.

11 лютого в м. Чернівці на вул. Червінського горіла квартира. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Площа пожежі склала 25 кв.м. Оскільки у житловому будинку утворилось сильне задимлення, першочерговим завданням рятувальників була евакуація людей. Так, з квартир, що розташовані поруч вогнеборці евакуювали 4 людини, після чого ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття. Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття та речі домашнього вжитку.

 

Ще одна пожежа цього ж дня, внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення сталася в м. Заставна Чернівецького району. Загорання в житловому будинку помітили сусіди та одразу повідомили рятувальників. На місце події прибули вогнеборці 5 державної пожежно-рятувальної частини м. Заставна та ліквідували пожежу на площі 50 кв.м. Вогнем знищено дерев’яні конструкції будинку, речі домашнього вжитку.

Інші пожежі виникли в обласному центрі та Чернівецькому районі.

Джерело: Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області

 

peredplata