15-літня буковинка створює “Школу успіху” у Чернівцях

П’ятнадцятирічній Софії Король з Зеленого Гаю цього року неабияк пощастило – дівчинка стала учасницею освітнього проекту «Школа Успіху Klitschko Foundation».З майже трьох тисяч претендентів вона потрапила до сотні і представляла свою область на Всеукраїнському проекті для соціально-активної молоді. Організатори заходу вже восьмий рік збирають підлітків, які хочуть змінювати країну. Протягом десяти днів діти розвивають лідерські якості і відкривають у собі творчий потенціал.
Софія поділилася своїми враженнями від участі в проекті, про те, які зміни відбулись в її житті та плани на майбутнє.
Дівчина має на меті реалізувати свій власний проект – локальну «Школу успіху».

– Софіє, звідки ти дізналася про «Школу Успіху» та як відбувався відбір учасників?
-Про проект дізналася від своєї знайомої і подумала, що я обов’язково повинна потрапити в школу. І так сталося, що вже цієї зими ввімкнула телевізор саме тоді, коли транслювали рекламний ролик проекту. До дедлайну залишалася декілька днів і часу на роздуми не було. Я заповнила анкету та зняла відео про себе. З 2882 учасників у півфінал відібрали 300. Далі ми мали телефонне інтерв’ю. А найважчим було очікування результатів. Проте коли я побачила своє ім’я у списку – то радості не було меж.

– Розкажи про свій день на проекті…
-Наш день починався о 6:30 з руханки і «Тунака»(Танець шушників-ред). Зранку ми відвідували різноманітні компанії: «Нова пошта»,MacPaw, Depositphotos, клініку «Борис», Пінчук Арт Центр, Експерементаріум, ТРК «Україна». А у другій половині-слухали лекції неординарних та успішних людей. Ввечері мали рефлексію-обговорення в командах. Всі стомлювалися, але були щасливими, адже кожен день приносив нові знання.

-Що запам’яталося найбільше?
-За день до проекту я побачила фотографію менторів (наставники-ред) і одразу захотіла потрапити в команду Юлі та Софії. І просто уявіть мої емоції коли я дізналася, що стала частинкою синьої команди. Я була на сьомому небі від щастя. І не помилилася. Мої ментори завжди дають нам поради, підтримують, мотивують. А також вони допомогли мені та дівчаткам з синьої команди стати одним цілим. Завдяки цьому ми і надалі добре спілкуємося та підтримуємо одна одну.

– Хто справив на тебе особливе враження?
-Важко виділити конкретну людину, адже всі спікери були майстрами своєї справи. Ми вчилися проектному менеджменту, дизайн-мисленню, розвивали емоційний інтелект. Але особисто мені дуже сподобалася лекція від директора фонду Аліни Носенко, яка розказала нам свою історію успіху. Вона неабияк надихнула мене та стала прикладом. Я зрозуміла, що ніколи не можна здаватися ,переді мною відкриті всі двері і для того аби був результат варто лише захотіти і прикласти зусилля.

– Чи вдалося зустрітися із засновниками школи всесвітньовідомими братами Кличками?
-Не дивлячись на те, що кожна лекція була цікавою та інформативною, зустрічі з Володимиром ми чекали найбільше. Важко передати ті емоції коли розумієш, що перед тобою стоїть чемпіон світу. Він справив приємне враження. Спілкування проходило у формі діалогу. Кличко розповів про виклики, які доводиться приймати лідеру на шляху до успіху та управління ними. Наприкінці зустрічі ми вирішили довести, що стали однією командою і всього одним пальцем підняли боксера, тобто в єдності-сила, коли є однодумці, можна багато чого досягти.

– Ідея про створення у Чернівцях подібної школи твоя власна чи це завдання для випускників із «Школи успіху»?
-Умовою нашої участі у проекті було те,що потім кожен повинен створити локальну «Школу успіху» у своєму місті чи селі. Ми ділимося отриманими знаннями з іншими підлітками і це можна сказати іспит для нас. Метою мого проекту є заохотити підлітків стати лідерами та працювати над розвитком міста. А також цілі: надихнути учасників на створення своїх власних проектів, залучити їх до громадської активності та довести,що успіху можна досягти у будь-якому віці.

– Чим дивуватимеш однолітків?
– Організація «Школи успіху» в рідному місті змушує мене вийти з зони комфорту. Але це чудово, бо я стаю впевненішою у собі та спілкуюся з новими людьми. До цього я й не уявляла, як створюються подібні заходи. Але все не так важко, як здається. У Києві ми готували та представляли проекти, тому зараз залишилося лише реалізувати їх. На моє запрошення відгукнулася психолог яка проведе тренінг про профорієнтацію. Будуть лекції з наступних тем: «Таймменеджмент або як встигнути все за 24 години», «Можливості для молоді», «Проектний менеджмент». Наступного дня у нас буде екскурсія в лабораторію «Сінево» і майстер-клас з ораторського мистецтва. Під час перерви учасників чекає кава-брейк та командні ігри. На завершення дня ми проведемо рефлексію, де кожен поділиться своїми враженнями, а також отримає сертифікат та заохочувальні подарунки.

АНОНС
Тобі 14-16 років?
Ти мрієш і хочеш досягнути своєї цілі?
Хочеш отримати необхідні для 21 століття знання ?
Хочеш розвиватися?
Доведи,що саме ти повинен стати учасником соціально-благодійного освітнього проекту «Школа успіху.Чернівці», який відбуватиметься 13-14 жовтня 2018 року.
На тебе або вашу дитину чекають тренінги, лекції, екскурсії, робота з ЗМІ та командні ігри.
Для цього тобі потрібно:
Написати мені в соціальній мережі (інстаграм @sofiakorol2002 або телеграм) або зателефонувати +380667113094.

peredplata