Як діяти, якщо загубилась собака? Поради директора МКП «Центр стерилізації тварин» у Чернівцях

Директор МКП «Центр стерилізації тварин» Артем Жук радить, як не впадати в паніку та якомога швидше знайти чотирилапого друга.

Якщо Ви відповідальний власник і підготувалися заздалегідь (подарували своєму улюбленцю ідентифікатор і зареєстрували його, прив’язавши до профілю), у вашої тварини хороші шанси швидко повернутися додому.

85% улюбленців з QR паспортом повертаються до своїх власників менш ніж через 24 години після втрати!
Зареєструвати тварину в муніципальній базі даних і отримати жетон можна за посиланням— alfachernivtsi.com

Якщо загубився собака, важливо діяти одночасно у двох напрямах – розпочати пошуки  по території та повідомляти про загубленця якомога більшій кількості людей.

Повідомте про зникнення в соціальних мережах:

– тематичних групах із пошуку тварин;
– породних групах (якщо у вас породиста тварина);
– чатах будинків і районів;
– великих міських групах

Розклейте оголошення про зникнення собаки: на зупинках, біля магазинів, шкіл, лікарень, зоомагазинів і ветеринарних клінік, пошти, під’їздів будинків.

Добре заздалегідь мати підготовлений зразок оголошення, який можна швидко роздрукувати. Там може бути фотографія тварини і ваш номер телефону. Великими літерами напишіть “Загубився собака”.
Вкладайте оголошення у файл, щоби захистити від намокання.

Остерігайтеся шахраїв і не повідомляйте особливі прикмети тварини. Згодом ви зможете ставити уточнюючі питання, щоби зрозуміти чи дійсно вашого собаку знайдено або це обман.

Починайте вести пошуки за місцем якомога швидше. Опитуйте перехожих, показуйте фото собаки на телефоні. Розмовляйте з місцевими собачниками, залишайте їм свої контакти. Попросіть знайомих допомогти вам охопити якомога більшу територію.

А ще, якщо ваша тварина була відловлена нашим підприємством — фотографія і опис собаки будуть опубліковані у нас на сайті — alfachernivtsi.com

 

peredplata